fredag 29 januari 2010

Vad gör vi då på våra möten?

En gång i månaden (utom juli) träffas vi öresundsquiltare i Limhamns Folkets Hus. Vi brukar vara mellan 70-80 personer. För att tillfredsställa vårt månatliga tygbehov bjuds en butik in som gäst och kommer då med det mesta av sitt sortiment som vi kan frossa i. Det är butiker både från Sverige och Danmark. Ett mycket uppskattat inslag. Vi har alltid en demonstration på mötet som kan vara en intressant teknik, hur man syr ett visst projekt eller någon håller ett föredrag. I september när vi har årsmöte passar vi medlemmar på att köpa/byta/sälja tyg, tidningar, böcker eller annat intressant med varandra. Förutom vårt stora möte finns det en Dear Jane-grupp som syr Dear Jane-block, en UFO-grupp (unfinished objects) och många andra smågrupper som träffas hemma hos. Ovanpå allt detta syr vi varje månad ett månadsblock. 2009-2010 har vi valt ett japaninspirerat täcke. Då och då håller vi kurser eller deltar på Symässan i Malmö eller berättar om oss på Studiefrämjandet i Malmö. Naturligtvis blir det fika också.

2 kommentarer:

  1. Bloggen ser bra ut och det ska bli kul att följa vad som händer. Lycka till med fortsättningen! Vi ses på nästa träff den 6/2.
    Kram Carmen

    SvaraRadera
  2. Kul med en blogg! Nu kan en utflyttad ö-quiltare hålla lita koll på er:) Saknar er allihop! Kram Pia Björk, Norrköping

    SvaraRadera