2010-11-08

Tösabitarnas Round Robin projekt 2010

Round Robin quiltar.
Quilten som hänger är sydd av Hanna Lejon, därefter från vänster
Eva Johansson, Christina Siöström, Veronica Nilsson, Carina Olsson och Lotta Selander.

Tösabitarna är ett gäng tjejer som i ett antal år har startat ett nytt projekt varje år. Några projekt är temaquiltar, Round Robin, mysteryquiltar mm. Årets projekt var ett Round Robin projekt. Nio quiltare från Tösabitarna, varav fyra är medlemmar i Öresundsquiltarna, träffades i Lund en januaridag 2010. Projektledare var Eva Johansson som gav instruktioner och en tidsplan. Alla deltagarna valde ett bakgrundstyg som de ville ha, skar det i remsor, fyrkanter och kvadrater enligt beskrivningen. Det bestämdes vilket tema/färg den egna quilten skulle ha. Det blev guld/turkos/brunt, rött, batiktyger, turkost, turkos/grönt och färgstarkt.

Var 14:e dag under hela våren gjordes byten. 32 rutor skulle sys. Bakgrundstyget var givet, övriga tyger fick var och en sätta till utifrån givna önskemål.

I början av juni träffades Tösabitarna på nytt. Den stora dagen då alla skulle få tillbaka sina tyger som man inte sett sedan i januari. Mycket spännande och alla blev nöjda med resultatet.

I mitten av augusti skulle toppen vara klar och presenteras för övriga medlemmar. Målet var att bli klar till Öresundsquiltarnas utställning i oktober. Resultatet ser du ovan.
Medlemmar i Tösabitarna är: Eva Johansson, Carina Olsson, Christina Siöström, Lotta Selander som är medlemmar i Öresundsquiltarna samt Pernilla Nilsson, Kicki Svahström, Hanna Lejon, Anna Hansson och Veronica Nilsson.